lørdag 31. januar 2015

BOOT 2015

Duggfri dykkemaske

Jeg må innrømme at jeg ikke er noen stor fan av å spytte i masken for å unngå dugging. Derfor har jeg stort sett brukt antiduggemiddler som McNett Sea Gold og Mcnett Sea Drops gjennom hele dykkerkarrieren. De koster ikke all verden og fremstår som litt mer hygienisk. Masken blir fort nok full av gørr etter et dykk uansett. En gang kom jeg over hjemmesiden til en dykkersjappe i USA som faktisk ikke tillot maksespytting på kurs i det hele tatt. Vi har over 800 forskjellige bakterietyper i munnen og disse kan bidra til bakterie- og muggvekst i silikonet og kanskje særlig i kantene mellom silikon og glass. Så det er nok uansett er bra å vaske masken skikkelig på innsiden etter et dykk.

Digresjon: Nye masker pleier å være utsatt for ekstremt mye dugging på grunn av anti-slippmiddler brukt under produskjonen og smøremiddler som er påført for å preservere silikonet i etterkant. Det beste tipset er å pusse maskeglasset med tannkrem for å slipe vekk restene. Når det er sagt så opplevde jeg ved mitt siste maskebytte at et utall runder med tannkrem og anitidugg før dykket ikke hindret masken i å dugge ekstemt mye under dykket. Men etter noen måneder ga det seg tilslutt.

På Boot introduserte Pinlock Systems Fog City på det Europeiske markedet. Fog City er en slags film som du du limer på maskeglasset for å hindre dugging. Alt tyder på at filmen holder det den lover, men filmen går langsomt i oppløsning har har derfor en begrenset levetid. Hver pakke med Fog City Pro inneholder to sett med filmer slik at du rekker å bestille en ny. Filmen kommer i tre forskjellige varianter for masker med et eller to glass, men siden den som regel ikke vil fylle maskeglasset fullstendig vil du fremdeles oppleve dugging i kantene. Produktet koster i skrivende stund 13 euro og kan bestilles på produsentens hjemmeside dersom ikke den lokale utstyrspusheren kan hjelpe deg.

Fog City antidugg film til dykkemasker.

Fog City filmen kommer i tre forskjellige varianter og størrelser, men som regel klarer du ikke å dekke hele maskeglasset og vil fremdeles oppleve dugging i kantene.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar