søndag 13. mars 2016

Boot 2016 Polen

Polske produsenter

Dykking er tilsynelatende en populær fritidsaktivitet i Polen og det har gitt seg utslag i en stadig større satsning fra polske utstyrsprodusenter.

Tørrdraktsprodusenten Santi er nok kjent for de fleste og viste som vanlig frem sin populære kolleksjon med tørrdrakter og varmedresser. Santi samarbeider med utstyrprodusenten Halcyon om distribusjon i bla USA og har mer eller mindre erstattet DUI som universalkofta i GUE miljøet.

Santi sin største på Boot 2016 nyhet var nok hjelpemidlet Magic Rings som er beregnet å løse en rekke problemer med alt fra defekte arm-mansjetter til å feste eller ta på tørrhansker på drakten. Produktet er innkjøpt for test i en seinere utgave av bladet Dykking.

Den polske produsenten Xdeep har nå få ny og friskere logo, og satser tungt på løsninger for vinger/bakplater og side-mount utstyr. Xdeep sin computer avlegger Genz var derimot ikke å se. Den tyske distributøren kunne fortelle at produksjonen av BLACK computeren er stanset pga utgåtte deler og det er ikke forventet noen oppfølger før i 2017. På bakrommet var det tydelig at hovedkonkurrenten var Halcyon og at Xdeep ønsket seg inn i de samme butikkene.

En annen velkjent polsk produsent på Boot var Tecline by Scubatech. Tecline har bla en serie kraftige stavlykter som selger godt i Norge. Årets nyheter innkluderer en asymetrisk vinge («Peanut») og en ny svømmefot kalt Powerjet som kommer i tre forskjellige hardhetsgrader på bladet.

No Gravity var en polsk produsent jeg oppdaget for første gang i 2015. No Gravity lager undertøy og tørrdrakter. Nytt i år er at No Gravity har blitt en strategisk samarbeidspartner med OMS fra BTS-EU. Man skal sannelig holde tungen rett i munnen når det gjelder alle disse alliansene og samarbeidene...

La oss se:

Santi (drakter) sammarbeider med Halcyon i USA (utstyr).

I Europa distribueres derimot Halcyon av BTS-EU som nå også er eier av OMS (utstyr) sammen med DUI (drakter).

BTS-EU distribuerer også DUI (drakter) i Europa, samtidig som OMS (utstyr) har inngått samarbeid med No Gravity (drakter)
SantiSanti på Boot 2016.


Santi emotion+ tørrdrakt.


Santi Magic Rings.


Magic Rings med Patent pending.


Draktinflator med gjennomgang for strømkabel.


Elektrisk varmevest.


Elektrisk oppvarmede hansker.


Undertøy og varmedresser.


Santi er strategisk partner med utstyrsprodusenten Halcyon.

XDeep

XDeep på Boot 2016.


XDeep har fått ny og friskere logo.
Sidemountvinge.

Xdeep Stealth 2.0 sidemount.


Detalj fra flaskeinnfesting.


XDeep.

Vinge for dobbeltsett.


Tecline

Den nye svømmefoten Powerjet kommer i tre forskjellige hardhetsgrader på bladet.

Tecline på Boot 2016.


Tecline "donut" vinger.
No Gravity

Den polske produsenten No Gravity lager tørrdrakter og undertøy.

No Gravity med SiTech draktinnflator.

No Gravity logoen preget OMS utstillingen på Boot 2016.

The end


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar