tirsdag 6. februar 2018

Boot 2018 - XDeep

Ventilsett og tørrdrakt fra X-Deep


Den polske produsenten X-Deep som etterhvert har blitt kjent for sine innovative oppdriftsvinger, hadde flere nye produkter å vise frem på årets Boot-messe. Det som fortsatt er en no-show er X-Deep sin computeravlegger Genz. Det er ikke noe nytt å melde om Genz selv om merket fortsatt skal eksistere som en underavdeling hos X-Deep. Den utskremte medarbeideren på standen til X-Deep som jeg pratet med kunne fortelle at han selv dykket med en Shearwater computer for tiden.

NX serie regulator

XDeep har utviklet sin egen regulator. Denne vil bli produsert hos en kjent regulatorfabrikkant i Italia. Pris og tilgjengelighet er forløpig ukjent da produktet mangler CE godkjenning. X-Deep hever å ha laget et enkelt og robust design som kan brukes både til stageventil, enkeltflaske, dobbeltsett og sidemount. Førstetrinnet har fire faste utganger og tre utganger på et dreibart tårn for optimal slangeføring. Du kan feste den dreibare delen med en metallpinne dersom du ønsker å låse rotasjonen fast.

X-Deep NX-serie ventilsett.

Førstetrinn med både fire faste og tre roterende uttak.

Den roterende delen kan låses fast med en metallpinne.

NX-serie andretrinn.

SEAL tørrdrakt

X-Deep har også utviklet prototypen på en tørrdrakt. Denne vil de etterhvert markedsføre under varemearket SEAL. I skrievnde stund er ikke den oppgitte websiden www.sealdrysuits.com tilgjengelig, men det vil skje nærmere sommeren. Også tørrdrakten må CE-godkjennes før den kan settes i produskjon.

SEAL tørrdrakt fra X-Deep.

SEAL tørrdrakt.

Den frontmonterte glidelåsen avsluttes ganske høyt oppe på brystet.

Detalj fra ermet.

Drakten har romsllige lommer på hvert lår.

Detalj fra lommene,

Ankler og føtter på drakten.

Nettsiden til SEAL er foreløpig ikke opperativ.

SEAL by X-Deep.

EB 06.02.2018

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar