torsdag 11. februar 2016

Boot 2016 Intro

Boot 2016

Verdens største vannsportmesse

Boot-messen arrangeres hvert år i den tyske byen Düsseldorf og reklamerer med at de er verdens største vannsportmesse. Det kan sikkert stemme da messeområdet er gigantisk og dekker alt fra kajakker til lystbåter. Denne uken i januar samles også sportsdykkerindustrien i en egen 20 000 kvadratmeter store messehall. Her finner vi utstyrsprodusenter, reisemål og en mengde utsalg som tilbyr alt dykkeren trenger fra topp til tå.

I utganspunktet hadde jeg beregnet tre dager på årets Boot-messe, men et plutselig dødsfall i familien medførte en hurtig ombooking av reisen for å rekke hjem til begravelsen. Dermed ble det bare to dager på messen og jeg fikk nesten ikke sett en eneste båt. Men den enorme hall 3 med dykking ble som vanlig trålet på kryss og tvers.

Boot sin dykkeravdeling har flere tanker hvor man kan prøvedykke.

Dykketank.


Den største dykketanken.

Det tyske magasinet Unterwasser er på plass.

Oversiktsbilde I

Oversiktsbilde II

Flaskesett klar til å bæres ut i bilen...
Jeg vurderer sterkt å selge eneboligen og bli sjøsame på heltid. Produsenten hadde også en enda større husbåt på utstilling.

Den finske produsenten Suunto har i mange år vært store på dykkecomputere.

Diverse Hans Hass effekter var til salgs.

Vegar Sandvik fra TSDU (Teknisk Sports Dykker Utdanning) i Bergen studerer de siste nyheten fra DPV-produsenten Bonex Exploration Systeme.

Dobbeltsett og stager klar for kundene på standen til BTS-EU.
Redningsdykker

Redningsdykking.

Den skal tidlig krøkes som god dykker skal bli.

Lars fra Fotografit sneik seg rundt med sin egen utstilling i kofferten. Her med Boot-messens eneste fungerende prototype på Symbiosis kombinerte blitz og LED-lys.
Krinner er på plass med sine nitrox blendere.
PADI feirer 50 år som utdanningsorganisasjon.

Jubilanter


Utdanningsorganisasjone PADI feirer 50 år med dykkerkurser i år. En annen jubilant på Boot var kompressorprodusenten Bauer som har holdt på med å fylle trykkluftsflasker i hele 70 år. Spørsmålet om hva som kom først av dykkerkurs og dykkeflasker burde dermed være besvart! Også det italienske firmaet Cressi feirer 70 år siden de ble verdens første dykkeutstyrsprodusent i 1946.


Kompressorprodusenten Bauer feirer 70-år. Gevinstspill. Vant vi noe? Neida...

Bauer har laget dykkerkompressorer i 70 år,

En jubileumsbag ble gitt ut til heldige vinnere av en konkurranse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar