fredag 22. juli 2016

Dykketreff på Haukelifjell

Haukelifjelltreffet 2016


Etter et par år med dykking på den oversvømte gamleveien over Haukelifjell oppstod tanken om å gjøre litt mer ut av dette unike dykkestedet på 979 meter over havet. Den siste helgen i august har du muligheten til å bli med på Norges absolutt høyeste dykketreff!

Ved Nupselva ligger det flere bruer fra den gamle veien over Haukelifjell.


PROGRAM


Fredag 26 august

Vi samles på helgens overnattingssted som er en velutstyrt luksushytte på Øyfjell i Vinje kommune. Her er det mulighet for et bad i stampen eller et slag biljard mens vi sosialiserer og blir bedre kjent med nye fjes. Dersom det er ønskelig er det mulighet for en uformell video-under-vann prat for de som trenger gode råd og tips.

Lørdag 27 august

Avreise til Haukelifjell på morgenen for et eller to dykk på den gamle veien over fjellet. Det er ca 1 time å kjøre fra overnattingsstedet til vi er på 979 meters høyde rett på fylkesgrensen mellom Telemark og Hordaland. Det anbefales å gjøre førstedykket på bruene over Nupselva og området rundt. Andredykket kan gjøres i nærheten av Ulevå setra på østsiden av Ulevåvatnet der det er flere bruer bla en i tre. Dykkedybden er beskjeden og er sjeldent dypere enn 5 meter. Dykker du med D12 kan du sannsynligvis gjøre begge dykkende på et flaskesett. En DPV aka undervannsscooter er ideelt å bruke siden man da kan forflytte seg enkelt rundt i vannet. Det er ingen mulighet for luftfylling på stedet så du må ha med nok gass til begge dykkene.

Mellom dykkene kan man lunsje på Haukeliseter fjellstue som bare er et par minutters kjøretid fra dykkestedene (5 km avstand). Etter dykking blir det retur til overnattingshytta i Øyfjell for felles middag og hygge ut over kvelden.

Søndag 28 august

Frokost og hjemreise. Dersom det er ønskelig kan vi kjøre en omvei å dykke på vraket Fyresdølen som ligger i enden av Fyresvatnet. Dette er et enkelt vrakdykk i ferskvann fra 0 til 10 meters dybde.


PÅMELDING OG BETALING


Pris for overnatting på hytta er satt til kroner 500,- per person for helgen. Dette innkluderer et greit utvalg drikkevarer under treffet. I tillegg kommer det en felles matspleis der opplegget avhenger litt av hvor mange vi blir. Førstemann til mølla prinsippet gjelder, men det er stor overnattingskapasitet på hytten så det blir nok ikke fullbooket med det første.

Påmelding gjøres ved å innbetale kroner 500,- til konto 2670.13.21080 og sende en epost til espen-b@online.no. Dersom du ønsker å dele rom med andre deltakere kan du opplyse om dette.

Kjøretider til Øyfjell i Vinje:

Oslo -> Øyfjell = 2 timer og 45 minutter (200 km)
Bergen -> Øyfjell = 3 timer og 45 minutter (265 km)
Stavanger -> Øyfjell = 4 timer (270 km)
Kristiansand -> Øyfjell = 3 timer (220 km)
Arendal -> Øyfjell = 2 timer og 40 minutter (180 km)
Larvik -> Øyfjell = 2 timer og 15 minutter (150 km)

Video fra Haukelifjell

Video fra FyresdølenEB2016

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar