torsdag 5. februar 2015

BOOT 2015

BtS-EU med nye agenturer

BtS-EU (Beyond the Shore Europe AG) har i mange år vært en europeiske distributør for kjente merker som Halcyon Dive Systems, DUI tørrdraketer, stålflasker fra Eurocylinder Systems (ECS) og aluminiumsflasker fra Luxfer Gas Cylinders. Mange ble derfor overrasket da BTS-EU gikk inn på eiersiden til utstyrsprodusenten OMS (Ocean Management Systems) sammen med DUI og et polsk dykkersenter på høsten i 2014. På årets Boot ble det vist frem noe utstyr fra den kommende katalogen som vil bli introdusert i år. Mye så ut til å være som tidligere, vinger både med og uten strikk var for eksempel på plass. BtS-EU vil distribuere OMS i Europa og DUI i Nord-Amerika. I skrivende stund kan du ikke se noen av produktene på den nye hjemmesiden til OMS.

En annen detlaj i distributør- og produsentsirkuset finner vi i USA. DUI var lenge tørrdrakt nummer en for dykkerne i GUE og Halcyon-miljøet, men for en stund siden så ble Halcyon Dive Systems distributør av SANTI sine tørrdrakter i USA. Det kan være et åpent spørsmål om hvor lenge BtS Europa AG fortsetter å være Halcyon distributør, samtidig er det BtS-Europe AG som har registrert HALCYON som varemerke for dykkerutstyr i Europa. Mister BtS-EU distribusjone av Halcyon vil Halcyon med stor sannsynlighet måtte bytte ut varmerket på produktene sine med noe annet!

Jeg har tidligere skrevet om de nye sveitsiske dykkercomputerene fra SeaBear som BtS-EU skal distribuere i Europa. Dette kan du lese mer om i blogginnlegget om dykkekomputere med fargeskjerm på Boot 2015.

Også i år hadde BtS-EU en stor salgsstand der forhandlere fra hele Europa selger utstyr gjennom BtS-EU standen. Men mens man i 2014 kunne få kjøp seg et prisgunstig dobbeltsett med Halcyon kran/manifold, var det kun BtS-EU sine egne kranmanifolder som vår å finne på årets flasker. Kranene var merket BTS-EU men så ut som en standard Scubatec-kran, med sitt røffe firkantede design.

OMS er nå blitt et tysk selskap som er deleid av BtS-EU, DUI og et polsk dykkesenter.

BtS-EU skal distribuere dykkecomputerne til SeaBear Diving i Europa.

Halcyon sine produkter var fremdeles på plass på BtS-EU sin stand. Det er et åpent spørsmål om dette vil fortsette i fremtiden nå som BtS-EU har tatt over OMS sammen med DUI.

Halcyon syr gjerne spesialversjoner av vingene sine i den fargen som kunden ønsker.
Ellers var som vanlig standen til GUE vegg-i-vegg med BtS-EU.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar