søndag 19. februar 2017

Boot 2017 - Aqualung gruppen

Lungeautomaten

Aqualung-gruppen består av varemerkene Aqualung og Apeks. Frem til 2017 var Aqualung eid av den kjente gassleverandøren Air Liquide, men Aqualung-gruppen ble i desember 2016 solgt til et privat investeringsselskap.

Apeks-regulatorer en en bestselger i Norge, men er nok i internasjonal sammeheng en mindre aktør. Av naturlige grunner okkuperer Apeks et hjørne på Aqualung sin messeutstilling. Årets nyhet har vært kjent en stund, den nye regulatoren MTX-R. Her står nok muligens den første M-en for "military", mens R-en etter bindestreken definitivt står for "recreational". Dette er mao sportsdykkerutgaven av en nye regulator som Apeks har laget til militært bruk. Dessverre er Apeks hjørnet på Boot kanskje hele dykkehallens aller kjipeste presentasjon. Samtlige regulatorer er godt beskyttet under plexiglassmontere og umulige å plukke på. Standen var bare tidvis bemannet. Man kunne like-så-godt ha satt opp et fotografi. jeg fikk sjekket ut Apeks sin noe spesielle tørrdrakt KVR-1 som er utstyrt med et elastisk ytterlag som komprimerer drakten tett mot kroppen.

Så hav var nytt hos hovedmerket Aqualung? Først og fremst var det slutt på papirkataloger og man fikk utdelt en "flyer" med nettadressen og beskjed om å trykke på "produktkatalog" når man landet på hjemmesiden. Bare for å oppleve at den nyeste katalogen var 2016-utgaven. Så jeg noe spennede på standen er mao det eneste relevante spørsmålet? Aqualungs dykkercomputertoppmodell i750TC er som kjent en OEM-variant av VTX fra Oceanic. Den trådløse senderen er forøvrig nøyaktig den samme som også Shearwater leverer med sin nye Perdix AI.

Aqualung

Aqualung GMBH.Apeks Marine Equipment

Apeks på Boot 2017.


Apeks MTX-R.

Apeks sin tørrdrakt KVR-1 er dekket av et elastisk ytterstoff som gjør at drakter strammens inn mot selve kroppen.


EB 19.02.2017

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar