fredag 24. februar 2017

Boot 2017 - Global Underwater Explorers

Big in Deutschland

Det er neppe tilfeldig at utdanningsorganisasjonen GUE i år hadde stand rett bak Santi Diving. I år som tidligere kunne besøkende booke tid til en "dry run" av diverse øvelser fra GUE sine kurs. Stagebytte, lineøvelser, etc var alle mulig å få demonstrert i praksis. Nytt av året var en "trim benk" der man kunne iføre seg en D12-rigg og forøske å finne den pefekte balansen uten å tippe over. En tilknyttet tv-skjerm viste trimposisjonen.

GUE er tydeligvis store i Tyskland og det var et hav av medlemmer med sine lyseblå "commit to excellence" t-skjorter der til en hver tid. Også sjefen selv Jarrod Jablonski var innom på torsdagen.

Ellers hadde GUE-instruktør John Kendall presentasjoner på Water Pixel World-scenen der han fortalte om en teknikk for å lage 3D-modeller av landskaper under vann. Kort fortalt går metoden ut på å fotografere området med mange hundre stillbilder og deretter la et dataprogram sy sammen bildene i etterkant. Hva slags software som ble brukt ble ikke nevnt. Men prosessen tok mange timer/døgn selv ved middels opplsøning. Det hele ble avsluttet med "tigging" etter pengestøtte slik at man kunne kjøpe inn kraftigere datamaskiner og bedre kameraer. I grunn en merkelig seanse.

Global Underwater Explorers.På pinebenken.

Stagebytte demonstrasjon.
John Kendall forteller om "3D photogrammetry".

EB 24.02.2017
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar