onsdag 15. februar 2017

Boot 2017 - GoPro

Fra Hero til Zero

Den tyske distributøren av action-kameraene til GoPro var også på plass på årets Boot-messe. For mange har nok GoPro og liknende kameraer fra en haug med konkurrenter vært et rimelig innsteg til undervannsfotograferingens verden. Gopro har møtt mye motgang og konkurranse de siste par årene. Mye skyldes at markedet for action-kameraer har blitt mettet og sist men ikke minst har konkurransen hardnet til. Men at Gopro lenge har vært markedsleder vises kanskje enklest ved at en rekke produsenter av konkurrerende action-kameraer har kopiert GoPro sin innfestingsmetode.


Med Hero5 har GoPro på mange måter forsøkt å ta opp igjen konkurransen. Hero5 har innebygget LCD-skjerm og er vanntett til 10 meter uten å bruke det tradisjonelle polykarbonathuset. Men skal du dykke med Hero5 må du fremdeles investere i et slikt separat undervannshus.

Gopro viste også frem sin Karma-drone. Denne ble kalt tilbake på slutten av fjoråret etter at flere droner gikk i bakken etter plutselige strømstanser. Problemet viste seg å være en utilstrekkelig innfesting av batteriet noe som gjorde at det mistet kontakten under gitte forhold. Problemet er løst med et nytt festeklips og Karma-dronene skal nå være tilbake i salg i USA, mens vi i Europa må vente noen uker til. En annen nyhet fra GoPro er at du kan kjøpe Karma-stabilisatoren separat og dermed filme ultragjevne filmsekvenser slik at publikum ikke blir sjøsyke.

Så får tiden vise om GoPro sin Karma drone kan konkurrere med markedslederen DJI sine droner. En ting jeg liker med Karma er at fjernkontrollen har innebygget LCD-skjerm slik at man slipper å koble til mobiltelefon eller nettbrett for å få bilde. På den negative siden kommer mangel på kollisjonssensorer og mulighet for automatisk følging av et objekt.
Action-kamera under vann er en billig løsning for å begynne med undervannsfotografering.


GoPro Hero5 Black er vanntett til 10 meter uten separat undervannshus.

Skal du dypere enn 10 meter må du uansett kjøpe et "Super suit" undervannshus.

GoPro Karma stabilisator gjør at filmingen din over vann blir silkemyk i bevegelsene.
EB 15.02.2017

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar