mandag 6. februar 2017

Boot 2017 - GH5

Stabilisering og video i særklasse

Noe av det første jeg gjorde på årets Boot-messe var å løpe inn i fotograferingsavdelingen for å sikle på en utstilt Panasonic DMC-GH5. Panasonic har i flere år hatt en egen stand her og jeg hadde allerede hørt rykter om at en demoutgave av GH5 var på plass. jeg har vært bruker av GH3 og GH4 i noen år nå så ser jo med forventning frem til den nye toppmodellen.

Noen GH5 høydepunkter

IBIS - In Body Image Stabilization har nå langsomt kommet på plass også i Panasonic sine kamerakropper. Tidligere var det Olympus som var kjent for IBIS mens Panasonic kun hadde stabilisering i utvalgte objektiver (alle med brennvidde over 25 mm). I tillegg tilbyr Panasonic nå Dual IS slik at stabilisering i både kamerakropp og objektiv jobber sammen.

CODEC med 4:2:2 fargerom. Dette betyr at fargene har full oppløsning i vertikal retning, noe som regnes som en slags minimumsstandard til proffesjonelt bruk (les: materiale som skal vises på tv). Les mer om fargesubsampling på wikipedia.

Anti-alising filteret er fjernet og erstattet med elektronisk post-prosessering for optimal skarphet i bildene. Tradisjonelle forbrukerkameraer har optiske anti-alising filtere som softer bildet med kanskje så mye som 30% i både vertikal og horisontal retning sammenliknet med oppgitt pikselantall.


GH5 følger opp som neste generasjons video-/fotohybridkamera fra Panasonic.

Den innebygde blitzen er borte på GH5. Skal bli spennende å se hvordan man løser dette i undervannshus.

Doble kortlesere gjær det mulig å skrive til to kort samtidig for sikkerhetskopiering, splite video og stillbilder på to forskjellige kort eller drive sekvensiell skriving på neste kort når kort nr en er fult.

GH5 har HDMI-utgang i full størrelse. Mao er det slutt på mikro-HDMI som brekker for et godt ord.

EB 06.02.2017

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar