onsdag 15. februar 2017

Boot 2017 - Paralenz

Med dybdesensor og automatisk fargekorrigering

Paralenz fra Danmark er et action-kamera spesielt laget for dykking og undervannsbruk. Det skiller seg ut ifra de fleste andre actionkameraer ved at det er utstyrt med en innebygget dybdesensor. Denne benyttes på to måter: For det første logger kameret dybdekurven din under hele dykket og tagger alle bilder og videosnutter med hvilken dybde de blir tatt på. Dermed kan du få ut en fiks ferdig dybdeprofil med bildene tagget på rett dybde og tid i etterkant når du laster opp innholdet til Paralenz sin app. I tillegg benytter kameraet dybdeinformasjonen til å foreta en automatisk fargekorrigering av bildene. Kameraet har også en temperatursensor som logger temperaturdatene på tilsvarende måte gjennom hele dykket.

Paralenz på Boot 2017.

Selve kamerakroppen til Paralenz er laget i som et aluminiumsrør med en roteredende modusvelger som bruker magnetbrytere. Du kan overføre innholdet fra kameraet direkte til feks smarttelefonen din over WiFi uten å åpne opp noe som helst. En skruplugg på baksiden gjør det mulig å lade opp batteriet ved å koble til siste generasjon USB 3.0 tilkobling og bytte ut micro-SD-minnekortet. Den enkle og solide konstruksjonen gjør kameraet vanntett til 200 meter. Kamereat er ikke utstyrt med noen mulighet for å vise frem det som filmes, men en liten LCD-skjerm på baksiden fungerer som statusindikator.

Paralenz Dive Camera.

Utvikleren har primært sett seg for å bruke dette kameraet som et maskekamera, men på hjemmesiden finnes det også en anordning som lar deg taue kameraet bak deg på en liten "flåte" for å få en selfi-effekt. Videofilming og maskekameraer kan ofte bli ganske virrete greier i mine øyne. En sekvensiell fotografering er nok et bedre bruksområde.

Paralenz er oppgitt med en pris på 650 euro og skal komme i salg fra mai 2017.

Bilde fra hjemmesiden til Paralenz. En solodykkers drøm. Kameraet filmer deg under hele dykket.

Paralenz action-kamera kan festes på maskestrikken.

Modusvelgeren er en roterende ring med magnetbrytere.

Under skrukorken på baksiden finner vi en USB 3.0 plugg for å lade det innebygde batteriet, plass for minnekortet og en liten statusskjerm.

EB 15.02.2017

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar