torsdag 2. februar 2017

Boot 2017

Introduksjon

Årets Boot-messe i Düsseldorf var min fjerde etter en forsiktig start i 2013. Messen må vel nesten være Europas største inne sjangeren båt og vannsport. Et dagsbesøk alt for lite selv for en normalbesøkende og selv endte jeg opp med fire dager på messegulvet i år. Beina ble ganske moset etter de to første dagene på betongen for å si det mildt, men det gikk seg til og jeg stod løpet ut.

Messe Düsseldorf sin nordre inngang ønsker velkommen til årets Boot-messe.

Med presseadgang som blogger blir livet noe enklere på messen da man kan parkere bilen i et parkeringshus direkte ved den ene inngangen. Mens vanlige besøkende normalt må parkere bilen på en gigantisk parkeringsplass noen steinkast unna det gigantiske messeområdet. Parkeringen er både effektiv og kjapp, og man blir fraktet med buss til ønsket inngang, men det hele tar altså noe lenger tid.

Reiserute fra Larvik til Düsseldorf  med bil.
Min reise til Düsseldorf foregår med bil, noe som starter med en fire timers fergetur fra Larvik til Hirtshals med Color Line. Deretter venter 900 km med fire- og seksfelts autobahn gjennom Danmark og Tyskland. Siden jeg bedriver litt shopping etc langs veien har jeg delt opp kjøringen i to etapper. Dette er sakte reising med andre ord, selv om det blir noen timer bak rattet. Men kjøringen går greit med med litt god musikk på lydanlegget.Selv om Boot dekker det meste i sjangeren båt og vannsport er det det enorme dykkerarealet i hall 3 som for min del er hovedmålet for reisen. I tillstøtende hall 4 finner man dessuten et område som er avsatt til undervannsfotografering. Utstillerne i hall 3 kan deles i tre kategorier: Utstyrslevereandører, utstyrsselgere og dykkereiser/dykkedestinasjoner. Man kan kjøpe det meste innefor vanlig dykkerutstyr og det er ikke noe problem å komme tomhendt til messen og rulle ut med både flaskesett, tørrdrakt og øvrig utstyr.

Fra små joller til superyachter. Boot har alt.

Årets messe ga ikke umiddelbart noen følelse av at det var mye spennende nyheter, men når man hadde gått rundt en stundt og sjekket ut de forskjellige utstillerne oppdager man stadig flere nye ting. I likhet med fjoråret så blir man umiddelbart slått av at det er veldig mange utstyrsprodusenter fra Polen. Også i år møtte man på et par nye utstillere i tillegg til de man kjenner fra før. En annen ting er at det kommer stadig flere produsenter av LED-lykter til undervannsbruk. Som forbruker kan det ikke være lett å velge i LED-jungelen. Også scooterprodusenter finnes det et utall av. Man spør seg nesten om det er kunder nok til alle disse forholdsvis dyre og avanserte undervannsscooterne.

XDeep fra Polen med sine kjente BCD-systemer.

I tiden fremover kommer jeg til å legge ut masse tanker og bilder fra messen delt opp i forskjellige kategorier.

Administrasjonsbygget til messe Düsseldorf.

Gangbru mellom noen av hallene.

Eksteriør hall 4.

EspenB 02.02.2017

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar