mandag 20. februar 2017

Boot 2017 - Dykkercomputere

Hvor ble de av?

Den mest leste bloggposten fra Boot 2016 var samlesaken om dykkercomputere. Siden den gang virker det som om den største nyheten er alle produktene som har forsvunnet sporløst.

Are you OK?


Xdeep/Genz

Først og fremst så er det bare å konstatere at Xdeep og deres alternative Genz-merke fortsatt glimrer med sitt fravær på computerfronten. Hjemmesiden lever fremdeles, men mangler oppdateringer om null tilgjengelighet og kanskje enda kjipere - ingen firmaware-oppdateringer på et og et halvt år. Det går rykter om at Genz ikke er borte og at det skal komme en ny modell i 2018. Kanskje vi får se noe nytt fra Genz på neste Boot eller høstens DEMA-utstilling?


Liquivision

Den kanadiske computerprodusenten Liquivision annonserte i begynnelsen av januar at samtlige av deres dykkecomputere ikke lenger ville være tilgjengelig grunnet komponentmangel. Liqvivison som er en del av et større konglomerat eiet av Huish Outdoors (Atomic Aquatics, Bare, etc) skal være i ferd med å utvikle nye computerefor introduskjon i fremtiden.

Seabear

Den østerikske produsenten Seabear Diving så ut til å ha vind i seilene en periode. Først var det distribusjonsavtale med BTS-EU og deretter ble Seabear kjøpt opp av Scubapro eier Johnson Outdoors på slutten av 2015. En liten periode var det et sammarbeid med Suex om å levere trådløs scooterinformasjon til Seabear sin T3 computer. Dette ble så skrapet da Suex istdenfor valgte å lage sitt eget "bunntids-dashboard". Siden har det vært stille rundt Seabear selv om hjemmesiden eksisterer som før. Det var ingen tegn til Seabear sine computerprodukter hverken på standen til Scubapro eller noe annet sted i hallen med dykkerutstyr.

Ratio computers

Fra Ratio fikk jeg vel den eneste "overraskelsen" på årets båtmesse. Det ut utvidet funksjonaliteten både i toppmodellen og de mindre klokkevariantene med trådløs luftintegrering. Har du en eldre iX3M-computer kan du få den oppgradert gratis med mottakerelektronikken dersom du kjøper de trådløse senderen. Og i mottsetning til Shearwater, Aqualung, Oceanic, etc som har kjøpt en ferdig sender fra pelagic Pressure Systems har Ratio faktisk laget sin egen sender. Denne senderen tilbyt i tillegg en enkel HUD-funksjonalitet ved at den endrer farge etter hvert som flasketrykket minker. En fiberoptisk kabel kan benyttes til å lede det fargede lyset frem til andretrinnet. Du kan lese mer om Ratio sin trådløse sender i denne separate bloggposten.

Ratio sin trådløse sender og fiberoptiske HUD.

Shearwater Research

Shearwater sine nyeste produkter var på plass på Boot-messen gjennom sin tyske forhandler. Den nye Perdix AI med tilhørende tråløs sender kunne både beskues og kjøpes. Har du kjøpt en tidligere Perdix-modell er det dessverre ingen mulighet til å oppdatere denne til trådløs luftintegrering. Bortsett fra å selge den gamle (eller bruke den som backup) og kjøpe en ny perdix AI.

Ellers er vel Shearwater sin siste nyhet at de holder på å utvikle en app for din smart-telefon og en tilhørende skytjener som skal la deg laste dykkerloggen rett opp til nett og sosiale-media så snart du når overflaten. Dette er forventet å være operativt fra og med sommeren 2017.

Shearwater sine produkter leveres nå i små søte bokser med glidelås. Sånn fikk ikke jeg!


heinrichs Weikamp OSTC

http://heinrichsweikamp.com/ var på plass med sine løpende "Open Source Tauchen Computer" fra 1 til 4.Suunto

Suunto hadde bare mindre endringer på årets produktsortiment. Den daglige trekningen av en gratis dykkercomputer var ganske populær.

Suunto gevinstspill.

Deep Blu Cosmiq Plus

Fra firmaet Deep Blu i Taiwan kommer dykkercomputeren Cosmiq Plus. Computeren kan leveres i en rekke forskjellige fargevarianter og kjører Buhlmann ZHL-16c med mulighet for både luft og nitrox opp til 40 prosent. Konservatismen kan justeres i tre nivåer. Firmwaren kan oppdateres via USB-tilkoblingen som også brukes til å lade opp det innebygde lithium-batteriet. Skjermen må sies å være ganske basic i dagens marked. Det er forhåndsdefinerte 7-segement symboler for hver verdi som oppgies. En trådløs tilkobling til smart-tlf gjør det mulig å laste opp dykkerloggen til en gene app og gjør det også mulig å dele dykkeprofilen din med resten av verden på sosiale tjenester. Betjeningen er ved hjelp av to knapper som er plassert på henholdsvis høyre og venstre side. Man får litt sånn plastik er fantastikk følelse når man holder Cosmic Plus i hånden, men den er sikkert solid nok til å klare jobben. Er variert fargevalg er sikket et plus for den fargeglade dykkeren. På hjemmesiden til Deep Blu oppies en pris på 300 USD.


Cosmiq+ leveres i sort, rødt, grått, blått og lilla etter eget ønske.


På Cosmiq Plus matcher fargen på reimen fargen på rammen rund skjermen.

DAN - Divers Alert Network

Skulle trykkfallssyken komme snikende selv med markedets kuleste dykkercomputer på armen kan det være greit å ha tegnet forsikring hos Divers Alert Network Europe.

DAN Europe.


EB 20.02.2017

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar