torsdag 16. februar 2017

Boot 2017 - Undervannshus og videolamper

Ta fotograferingen til dypet

Jeg har allerede skrevet en egen sak om Nauticam. Her følger en kjapp gjennomgang av andre produsenter av undervannshus som var til stede på årets båtmesse i Düsseldorf.

Som vanlig hadde den store tyske undervannsfotobutikken UW Fotopartner flyttet så godt som hele sjappen til båtmessen de 9 dagene Boot foregår. Også butikken Digital Dive var på plass.

UW Fotopartner selger det meste av undervannsfotoutstyr på Boot.

Kuppelformede "dome"-diffusorer er siste skrik til undervannsblitzene fra Inon og I-das.

UW Fotopartner og Action-cam-proffen.

www.digital-dive.de

Isotta

Den italienske produsenten Isotta var på plass med sine oransjerøde undervannshus i aluminium. Den mest spennende nyheten var nok at Isootta viste frem Saga Dive sin TRIO diopterløsning. Her sitter to dioptre på +5 og +10 i et tørt miljø og utvendige hendler lar det flippe ned en eller begge nærlinsene slik at man får hele tre kombinasjonsmuligheter.

Makrofotografering med Saga Dive TRIO nærlinse.

SagaDive TRIO.

SagaDive TRIO.

SagaDive TRIO fra siden.

+5, +10 og +15 diopter velges med hendelene på toppen.

www.sagadive.com


Løsning for GoPro.

Seacam

Den østeriske produsenten Seacam lager primært undervannshus for Canon og Nikons tradisjonelle speilreflekskameraer. seacam sin eneste speilløse modell er til Sony A7II. Med en overflate i metalisk sølv er du garantert å ha dykkebåtens største blingfaktor i skylletanken. Seacam selger dessuten en videolampe som lages av Keldan. Det er snakk om den modulære lamepn Video 8M som selges i den tradisjonelle Seacam-sølvfargen under typebetegnelsen LA-VS. Så hvis du ikke orker den originale lillarosa Keldan-fargen får du nå et alternativ.

På hjemmsiden til Seacam finnes dessuten en egen seminaravdeling med opplæringsvideoer man kan kjøpe tillgang til. Disse videoseminarene koster fort over 100 euro per stykk og må dermed sies å være ganske stift prisen. Kanskje du like godt kan kjøpe Alex Mustards bok "Underwater Photograhy Masterclass" til en brøkdel av prisen. Forøvrig er tilgang til introduksjonsseminaret "the right equipment" gratis.

Seacam.

I samarbeid med Keldan selger Seacam en Video 8M i sin egen farge.

Keldan Video 8M aka Seacam LA-VS.


Subal

Subal er nok en undervannshusprodusent fra Østeriket. Merkenavnet går tilbake til 1970-tallet, men grunnleggeren begynte å lage undervannshus til kameraer allerede på 1950-tallet. Subal er velkjent for sin marinegrå overflatelakkering, men betaler du ekstra kan du få et Subal undervannshus i både hvit, gul, rød, blå og sort farge. Subal sine siste kreasjoner et undervannshus til GoPro Hero 5 og Olympus EM1 mark II.
Subal tilbyr også undervannshus til utvalgte profesjonelle videokameraer.
Nikon D5.

Våtoptikken til Nikonos går aldri av moten og enkelte foretrekker denne optikken den dag i dag.

Subal for Gopro Hero5.

Subal har et stort modellspekter med undervannshus til markedets mest populære kameraer.

EasyDive

EasyDive fra Italia var på båtmessen med sine universalhus. Her kan du med andre ord bruke forskjellige kameramodeller i det samme undervannshuset ved å bytte ut selve festebraketten. Denne er en del av den elektroniske styringen av kameaet og er derfor langt fra gratis. Men det er et lysår billigere enn å kjøpe et komplett nytt undervannshus. Selve betjeningen er via et sett med universaknapper som styrer kameraet over et WiFi-grensesnitt. Responsen var umiddelbart når jeg prøvde en Panasonic GH4 i et slikt hus. Allikvel føler jeg at et spesialtilpasset hus med en spesialisert formfaktor på knappene nok fremdeles er det beste valget for min del.

EasyDive tilbyr universalhus i forskjellige størrelser.

GH4 i EasyDive Leo3.Carbon Man er skrudd sammen av armer og lykter fra www.carbonarm.com.


www.carbonarm.com

www.carbonarm.com

Hugyfoot

Hugyfot undervannshus har blitt laget i Belgia siden 1953. Hugyfot har undervannshus til noen utvalgte speilreflekskameraer fra Canon og Nikon. I tillegg finnes en løsning til Gopro. Fremdeles var det huset til Hero4 som ble vist frem på båtmessen, men et hus til Hero5 skal være under produksjon. Hugyfor har dessuten et fantastisk sett med flytearmer som de kaller HugyFloat som er meget bra. Jeg bruker det selv. ;-)

Hugyfot siden 1953.

Komplett oppsett med videomonitor til GoPro Hero4.

En flippdiopter kan brukes til å modifisere bildeutsnittet.


DSLR-undervannshus fra Hugyfot.

HugyFloat-armer med positiv oppdrift kan hjeløpe til å gjøre kamerariggen nøytral under vann. Det er spesielt positivt for bildekvaliteten under videofilming.

FIX NEO undervannslamper

Smålampene til Fisheye Co fra Japan fortsetter med samme LED-teknologi som i tidligere modeller. Men ladekontakten og LCD-skjermen for statusindikering er forbedret i de nye MK II utgavene. les mer om FIX NEO smålampene på produsentens hjemmeside.

Våtkontakter er utsatt for elektrolyse hvis man ikke har fjernet saltvannet helt før man setter i ladepluggen og tilfører strøm. Dette gjelder selv om våtkontaktene skal være gullforgylte.

FIX NEO har byttet ut våtkontakten for lading med en kontakt som er skjermet fra saltvannet med en beskyttelseskork.

Sola undervannslamper

Light and motion har fremdeles et sterkt produktutvalg i sin Sola-serie med undervannsbelysning. Til de små sola videolampene kan man kjøpe et kuppelformet frontglass for bedre spredning av lyset slik vi også har sett hos flere av konkurrentene. Lysspredningen forbedres med 25 prosent ved hjelp av en slik dome.

De små videolampene i Sola-serien kan utstyres med et valgfritt domeport frontglass.

Sola Video Pro 9600.

Sola Video Pro 9600.

Sola Video Pro 9600 er utstyrt med et fargedisplay som statusindikator.

Scubalamp

Det kinesiske firmaet Kolta Electronics er på markedet med en serie dykkerlykter og videolamper under merkenavnet ScubaLamp. Lampene har distributører i store deler av Europa, men kan også kjøpes direkte fra Ali Express.

ScubaLamp produserer både videolamper og dykkerlykter.

ScubaLamp.

ScubaLamp modellene sett fra siden.

EB 16.02.2017

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar